יש לייחד כלים שונים לבשר ולחלב, ונהגו ישראל לסמן כל אחד מהם בסימון שונה (בבית פרטי מספיק שכל מערכת כלים תהיה מסוג שונה).
באופן עראי ניתן להשתמש בכלי חלביים גם למוצרי בשר (או להיפך) כשהם קרים ואינם חריפים, ובלבד לא ישהו בתוכם 24 שעות.
מומלץ שלא לחתוך על בסכו"ם חלבי / בשרי מאכלים חריפים, מפני שלאחר מכן לא יוכלו להשתמש בהם בתור פרווה, כמו כן דבר זה הוא מקור לתקלות רבות במטבח. לכן מומלץ לייחד קרש חיתוך וסכין פרווה שרק בו חותכים מאכלים חריפים.
טבילת כלים -
כלים המיוצרים בחוץ לארץ, או מיוצרים בארץ על ידי גויים, יש לטובלם
במקווה לפני השימוש. (כלי פלסטיק, חרסינה ופורצלן אין צורך לטבול, ויש שהחמירו לטובלם
בלא ברכה).

© כל הזכויות שמורות לכושרות