שלום לכבוד הרב, למדתי שיש להשרות שעועית במים במשך 10 שעות או לחילופין לבשלה במשך 2 שעות, ורק אח"כ לבודקה. שאלותי- 1. כאשר משרים במים רותחים, כמה זמן יש להשרות? 2. האם יש הבדל בין סוגי הקטניות (חומוס/עדשים/פולים וכו') 3. האם גם חיטה יש להשרות וכמה זמ, ואיך בודקים חיטה? תודה רבה !!!
1,2-הכל לפי הענין. מה שחשוב הוא להגיע למצב כזה אפשר לראות דרך הקליפה החיצונית את מה שיש בתוך הקטנית. ולכן יש וודאי הבדל בין סוגי הקטניות, טמפרטורת המים, מזג האוויר וכו'. 3בודקים כשהם יבשים. בוררים ע"ג משטח ישיר ומחפשים רק בין הגרגרים כמו שבודקים אורז.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ז ניסן ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן