1.איך צריך להכין כבד? כמה זמן הוא צריך להיות על אש גלויה? 2.מה דין הכלים שנגעו בו? 3.מה דין הכיריים? 4.האם מותר להכינו בדרך אחרת (תנור/טוסטר אובן)? 5.האם צריך למולחו? ואם כן- האם מספיק מלח שולחן?
1. זה לא ענין של זמן כי על אש חזקה יותר -יקח פחות זמן להצלות. ועל אש חלשה יותר- יקח יותר זמן.אלא צריך לצלות אותו לפחות חצי בישול . ואם רוצים לבשלו אח"כ אז צריך צליה גמורה. 2.אשכנזים-אם נגעו כשהיה חם ולפני שנצלה עד חצי צליה הם טריפים. ולכן צריך לייעד כלים מיוחדים לכבד. םפרדים-הכלים לא נטרפים. 3.אני לא יודע מה הכווה של "כיריים" אבל אם נפל שם דם חם, היכן שנפל הדם המקום נטרף. אבל ע"ג החצובה עצמה אפשר אח"כ להבעיר את האש וע"ג המגש של התנור אפשר לשים נייר כסף ועדיף שתי שכבות. 4.אפשר ע"ג מנגל חשמלי. ולדעתי זו אפשרות טובה מאד. פשוט לרכוש מנגל חשמלי (זה עולה בערך 100 ש"ח) ולייעד אותו רק לצלית כבד. אפשר בתנור אבל פה אנו חוזרים לסעיף 2 למעלה. 5. מלח גם דווקא
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ב' אב ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן