יש הרבה מאד מהגבינה בארץ שאינה כשרה למהדרין- שימוש בחלב גוי יכול להיות אחד הסיבות לכך. צריך לברר עם המשגיח של הפיצריה. אבל אם אין תעודת מהדרין מין הסתם אין שימוש בגבינה כשרה למהדרין. לגבי חלב ניגר של עכו"ם- אין שום שימוש בארץ. ובעיה מתחילה בגבינה מיובאת או באבקת חלב או ב"חלבוני חלב" או "רכיבי חלב"(כך כותבים בריכים).ויש עוד הרבה מה להוסיף בנושא זה. עיין בשאלות קודמות שהיו כאן באתר ועיין ג"כ באתר של תנובה שיש שם הסברים נרחבים בכל נושא מוצרי החלב וגם רשימות של מהדרין ולא מהרדיןוהסברים למה מוצר מסוים הוא כן לכל שיטות הפוסקים(דהיינו מהדרין) ולמה במוצר אחר סומכים על דעות מקילות כדי ליצרם, ולמה עדיין אפשר לקרוא להם "כשר".
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ב תמוז ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן