בס"ד לכבוד הרב שלום וברכה! יש לי שתי שאלות ברשותך: 1. לא מזמן הייתי בחתונה והגישו שם ברוקולי באולם כשר למהדרין- ואשה אחת טענה שאסור לאכול ברוקולי- כיוון שמאד קשה להכשיר אותו. האם זה נכון? ואם לא- כיצד מכשירים אותו אם צריך? 2. תוכל בבקשה לכתוב לי את כל הירקות שצריך להכשיר אותם ואי"ה בלי נדר כבר אברר איך מכשירים אותם? תודה מראש וחג שמח!
אני לא מכיר פוסקים שמבינים לעולם הכשרות שאומרים שאפשר לנקות את החלק העליון של ברוקולי וכרובית מצורה כזאת שאפשר לאכלם. לכן לקנות רק עלים מפוקחים-ויש בזה כמה וכמה חברות. יש מארצינו הקדושה ויש ג"כ מחו"ל.יש קפוא ויש ג"כ טרי(אבל רק בתקופות מסוימות).
והנה הבאתי כאן את הנחיות הרה"ר בנושא זה:
נספח א'
להלן רשימת ירקות עליים המצריכים גידול מיוחד ופיקוח מחרקים.