בס"ד לאחרונה נשמעו דברים על "מילקי" ועל כך שיש בו עצמות של חיות... איך הרבנות נותנת על כזה דבר נורא הכשר? ואיך ניתן לסמוך על הכשר של רבנות אם אח"כ מתברר שזה טרפה?! תודה רבה.
באמת שאני לא מבין מה הפולמוס הגדול לגבי גלטין ומילקי.
האם הציבור לא יודע שמיצרים גלטין מעצמות של בהמות נבילות וטריפות. חאם הציבור לא יודע מיצרים גלטין בעורות של חזירים. ולמרות הכל יש רבנים שהתירו כיון שתהליך היצור הוא נעשה בצורה כזאת שהם אומרים שהחומר גלם הופך להיות משהוא חדש - והפוסקים מכנים את זה "פנים חדשות באו לכאן". ולכן הם פסקו לא רק שהוא כשר אלא שהוא ג"כ כבר לא בשרי. על זה מסתמך הכשרים שמשתמשים בגלטין כזה.
בכל אופן זה ודאי לא למהדרין ואף מערכת כשרות למהדריו בארץ לא מאשר שימוש בגלטין מסוג זה. אמנם יש גם גלטין כשר מעצמות דגים כשרים ומצמחים אבל לא באותו טיב כמו הגלטין מבהמות.
כולם צריכים לדעת שהכשר לא מהדרין סומכים על דעות יחיד וקולות בכל מיני דברים כגון: חלב עכו"ם אבקת חלב עכו"ם בשר לא חלק בישולי עכו"ם ביטולים בברירות של קטניות ירקות עלים לא מפוקחים וכו"
שהציבור יידע: יש שתי רמות כשרות ברבנות- מהדרין ורגיל. כל יהודי צריך לבחור לעצמו דרך שהוא רוצה ללכך בה. ושאם בוחרים כשרות רגילה -יש להם על מי לסמוך.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך א' כסליו ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן