שאל את הרב » כשרות

כשרות

  • תוכן השאלה
  • שלום כבוד הרב,
    ישנם לי מספר שאלות:
    1. בשר וחלב - אם אני מאכיל את הבן שלי מנה בשרית, ואני טועם מהרוטב (שם טיפה על שפתיי) כדי לבדוק את טמפרטורת האוכל, האם אני נחשב לבשרי? האם עלי להמתין 6 שעות?

    2. אם אני אוכל מתבשיל בשרי אך לא אוכל את הבשר, האם עדיין עלי להמתין 6 שעות עד לאכילת חלב?

    3. הכשרת מיקרוגל - האם ניתן להכשיר מיקרוגל שחומם בו בשר לא כשר? אם כן, איך עושים זאת?

    4. אם אני מכין סלט בכלי פלסטיק חלבי, האם אסור לי למזוג את הסלט הזה לצלחת בשרית?

    5. ישנם ששומרים בין בשר לחלב 1, 3, 4, 6 שעות. מה נכון לעשות? האם עוף נחשב גם לבשר מבחינת ההמתנה עד שמותר לאכול חלב?

    אני מודה לך על תשובתך מראש.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    1.כאשר טועמים ופולטים אח"כ- אין צורך להמתין
    2.צריך להמתין 6 שעות

    3.הכשרת מיקרוגל לפסח ולכל ימות השנה

    1 . הכשרת צלחת הזכוכית
    ניקוי היטב
    הגעלה במים רותחים (אפשר להגעיל בסיר גדול מאוד, אם אין סיר גדול, אפשר לחמם מים בתבנית אפיה - על גבי כיריים. לכסות בתבנית נספת כדי לאפשר רתיחה ,לשקע את הצלחת במים בתבנית אם לא נכנסת לגמרי לסובב אותה בתוך המים וכך מוגעלת כולה.)

    2. ניקוי המיקרוגל
    לפי הוראת הניקוי של היצרן ,ניקוי העיגול עם הגלגלים.

    3 . הכשרה
    להחזיר את הצלחת למקומה.
    לשים 2 כוסות מים לחמם כ 10-15 דקות, עד שהמים מתאדים, כחצי מכל כוס.

    4. אין איסור אבל אין להנוג כך בקביעות

    5.ויש בזה שתי שיטות בשו"ע יור"ד פט:א


    א. שו:ע-שש שעות
    ב. רמ:א- שעה אחת

    וכל הםפרדים וכמעת כל האשכנזים נוהגים לשהות שש שעות בין בשר לחלב. (כדברי הש:ך שראוי לעשות לכל מי שיש לו ריח תורה.
    אלא ש'ש עוד שני מנהגים:
    יוצאי הולנד נהגו לשהות שעה אחת כפםק הרמ”א
    חלק מיוצאי גרמניה נהגו לשהות שלש שעות (למרות שדעה זו אינה מוזכרת בשו”ע היא כן מוזכרת ברבנו ירוחם)
    אין הבחנה בין בשר לבין עוף בענין הזה.












  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך ב' כסליו ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות