אני באה ממשפחה שחזרה בתשובה, אז יש הרבה "חורים". היום הוריי לא מקפידים על לנפות קמח. איך מפים קמח? אם מוצאים חרק צריך לזרוק את הכל? אם יש עוד פרטיים עקרונים אשמח לדעת מה הדין לגבי מאכלים שכבר נאפו בלי שניפו את הקמח? מותר לי לאכול את זה? אנחנו שומרים את הקמח במקפיא, זה משנה משהו?
צריך לנפות קמח בנפה שהחורים שלה לא פחות מ- 60 לאינץ רץ. בחנויות קוראים לזה נפת משי.אולם לא תמיד מקבלים באמת נפת משי כשמבקשים לקנות לפעמים הנפה הרבה יותר מדי צפופה ואז א"א לנפות את הקמח ולפעמים יש יותר מדי חורים ואז החרקים עוברים את הנפה. לכן צריך לדקדק בזה מאד. הכי טוב לקנות אצל אדם ירא שמים שמבין בנושא הזה.
לגבי האם אפשר לאכל ממזון העשוי מקמח לא מנופה. מאד לא פשוט להתיר דבר כזה והרבה תלוי מה נעשה מהקמח הזה ואינני יכול להתיחס לכל מקרה ומקרה.
אם מוצאים חרק זה לא פוסל את הקמח אולם אם יש כבר כמה וכמה חרקים נכון וראוי להחזיר לחנות.
מצוין לשמור את הקמח במקפיא אבל זה רק אחרי הנפוי- לפני הנפוי זה לא מויעל בכלל.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ט"ז חשון ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן