שאל את הרב » כשרות המחבת

כשרות המחבת

  • תוכן השאלה
  • עשינו שימוש במחבת שטוגן בו בעבר מזון חלבי (ביצה+גבינה צהובה) לטגן מזון פרווה (ציפס).
    את הציפס הפכנו והוצאנו מהמחבת באמצעות כף מתכת גדולה ומחוררת שנעשה בה שימוש בעבר להפוך שניצלים בשריים בעת טיגונם במחבת בשרי.
    האם מותר לאכול את הציפס?
    איך מכשירים את המחבת ואת הכף ?
  • תוכן התשובה
  • שלוםוברכה

    אני מבין מהשאלה שלא השתמשו במחבת לגבינה ב-24 שעות לפני טיגון הציפס. אם נכון הדבר אזי הכל מותר גם הציפס וגם המחבת וגם הכף- ולא צריך שום הכשר.

    אולם לא בכל מקרה יהיה מותר לכן לא לקחת את זה ככלל לכל מיני מצבים אחרים.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך ט"ז חשון ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות