למסעדות בחמת גדר יש תעודת כשרות של המועצה האזורית , על אף העובדה כי הם פתוחות בשבת . הוסבר לי כי בשבת משתמשים בכלי בישול שונים מכלי הבישול הרגילים במסגרת הסדר שבוצע בהתייעצות עם הרב מרדכי אליהו האם אכן ניתן לעשות "סידור" שכזה? מה הבעיות שנוצרות במצב כזה ? והאם ניתן להסתמך על תעודת הכשרות ולאכל במסעדות ללא חשש???
אני לא יודע מה קורה בחמת גדר אבל באופן כללי נכון מה שכתבת. אני פעם דיברתי עם המשגיח של דג על הדןדיברתי עם המשגיח של מסעדת "דג על הדן" והוא אישר שכך המצב. כדי למנוע בעיות של בישול בשבת ביום שישי בשעה 14.30 הוא לוקח את כל הכלים הרגילים שמשתמשים בהם במשך השבוע ונועל אותם בתוך מחסן- וביום ראשון בבוקר הוא מוציא אותם ומכניס אותם שוב לעבודה. אמנם ישנה בעיה של מסייע בידי עוברי עבירה אלא שיש כאן שיקולים כלל ישראליים שאי אפשר לעמוד עליהם כאן באריכות. אפשר רק לספר שלפני שהרבנות הסכימה לתת הכשר באותו מקום אכלו יהודים טובים באותה מסעדה בשר בחלב, בשר עם דגים ועוד כל מיני מאכלות אסורות.
לכן מבחינת הכשרות נראה שאפשר לסמוך אלא שצריך לראות מה רמת הכרות שם (רגיל או מהדרין) ולהתאים אותה ברמה הכשרות שקבעת לעצמך.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י"ד חשון ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן