איך בדיוק , אבל בדיוק אוכל להכשיר כלים לאחר שנתערבבו בבשר וחלב? האם צריכים לומר ברכה כשמטבילים בסיר גדול ? כמה זמן הכלי צריך להיות במים החמים? האם יש אחיזה במנהג אבות לשים מסמר בסיר הרותח? תודה רבה
כלל בענין הכשרת כלים: כבולעו כך פולטו (עיין בשו"ע או"ח סימן תנ"א ויור"ד סימן קכ"א). דהיינו אם הכלי בלע טעם ע"י אש אזי צריך ללבנו ע"ג האש כדי להפליט את הטעם דהיינו להכשירו, ואם בלע טעם ע"י כלי ראשון צריך להכשירו בכלי ראשון העומד ע"ג האש וכך לכלי שני וכו.
לכן כיון שאין אנו יודעיםם כיצד בלע טעם ואם בכלל בלע טעם ונטרפה אנו נכשיר בכלי ראשון.
הדרך הכי קלה לעשות היא; לנקות את ככל מה שרוצים להכשיר ולחכות 24 שעות. לאחר מכן להרתיח מים בכלי שלא השתמשו 24 שעות ולהכניס את הכלים בפנים בזמן שהמים רותחים . אם הכלי לא נכנס לגמרי אז אפשר להפוך אותם. אחר כך שים במים קרים.
וזה בקיצור קיצורים ולכן זה לא מספיק מדויק. וכתוב בשו"ע שרק אדם בקי בהגעלת כלים רשאי לעשות כן.
לכן אם אתה רוצה לדעת בדיוק מה לעשות אפשר ליצור קשר בטלפון.
לא מברכים על הגעלת כלים (אמנם כן מברכים על טבילת כלים)
הכלי צריך להיות כמה שניות במים וזה בתנאי שהמים רותחים באותו זמן.
את מנהג המסמר אני מכיר וגם לא מבין מה תועלת יש בכך. אשמח אם תחכים אותי בכך.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י' חשון ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן