יש כלל בענין הכשרת כלים: כבולעו כך פולטו (עייני בשו"ע או"ח סימן תנ"א ויור"ד סימן קכ"א). דהיינו אם הסכין החלבית בלע טעם בשר ע"י אש אזי צריך ללבנו ע"ג האש כדי להפליט את הטעם דהיינו להכשירו, ואם בלע טעם ע"י כלי ראשון צריך להכשירו בכלי ראשון העומד ע"ג האש וכך לכלי שני וכו.
לכן כיון שאין אנו יודעיםם כיצד בלע טעם ואם בכלל בלע טעם ונטרפה אנו נכשיר בכלי ראשון.
הדרך הכי קלה לעשות היא; לנקות את ככל מה שרוצים להכשיר ולחכות 24 שעות. לאחר מכן להרתיח מים בקומקום חשמלי ולהכניס את הסכינים בפנים בזמן שהמים ררותחים דהיינו ללחוץ על הכפתור. אם הסכינים לא נכנסות לגמרי אז הפכי אותם. אחר כך שימי במים קרים.
אם יש חלודה או ליכלוך ע"ג המתכת אזי ההכשרה לא מועילה באותו מקום ולכן צריך לנקות שם היטב או ללבן אותו מקום ע"ג אש לפני ההכשרה. אם הליכלוך הוא נמצא בין הידית לבין המתכת צריך זהירות כאשר מלבנים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ז' חשון ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן