שאל את הרב » מזלג בשרי שננעץ בטוסט חלבי

מזלג בשרי שננעץ בטוסט חלבי

  • תוכן השאלה
  • הניחו סנדוויץ מרוח בקטשופ זיתים ואורגנו,בצל וגבינה צהובה בטוסטר חלבי ע"מ להופכו לטוסט. לאחר כעשר דקות לערך נעצו בטוסט מזלג בשרי שאינו בן יומו והוציאוהו על ידו מהטוסטר. שאלותי 1- מה דין המזלג האם מספיקה לו הגעלה ברותחין או שמא כיון שהטוסט איננו נוזל המזלג נחשב שבלע באור וא"כ איזו הכשרה תועיל לו?2- מה דין הטוסטר והתבנית שבו(וכן הטוסט עצמו) האם כיון שהמזלג אינו בן יומו המזלג לא אסר שום דבר, או כיוון שבטוסט היו חתיכות בצל זה נחשב כדבר חריף ובחריף אין משמעות לכך שהמזלג לא היה בן יומו. אודה על תשובתכם!
  • תוכן התשובה
  • 1. תלבן אותה על הגז
    2. כפי שכתבת אין משמעות לבצל כי הוא כבר עבר בישולצלייה ואינו חריף. ולכן כל חלקי הטוסטר לא זקוקים להכשרה וגם הטוסט מותר באכילה

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י' אלול ה'תשע"ו
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות