שלום. אנו משפחה ברוך ה', המקפידה ככל משפחה דתית, על כשרות המטבח והמאכלים. בעבר שאלנו רק לגבי דין חיתוך דבר חריף על ידי סכין בשרית. הבנו מדבריו שדין זה אינו נוגע לספרדים. לכן במשך כמה שנים אשתי חתכה בצלים בסכין בשרית (תמיד היא הייתה נקייה ע"י שטיפה עם סבון) והבצלים נאכלו/ בושלו עם אוכל חלבי. התברר לנו לאחרונה שדין חיתוך הנ"ל אכן תקף גם לספרדים בסכין בת יומא וכנראה שדברי הרב היו מוסבים על סכין שאינה בת יומא (כדעת הרב עובדיה יוסף) שאלנו היא האם אנו צריכים להכשיר את כל כלי המטבח מחשש של בישול של בשר בחלב? יש כאן הפסד מרובה, הוראה של רב, ספקות? נודה לרב על תשובתו המפורטת.
תודה רבה נ.ב. אנו פוסקים בבית כדעת הרב עובדיה יוסף
התשובה היא שלא צריך להכשיר. אין לי פנאי כרגע להעלות על הכתב את הסיבות. שלחו אלי שוב את השאלה שאני אפרט לכם את הסיבות מדוע. אפשרות אחרת היא שתתקשרו ואומר לכם בעל פה. בהצחלה 0525665260
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"א אלול ה'תשע"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן