שאל את הרב » בליעה דרך דופן ספק לחה

בליעה דרך דופן ספק לחה

  • תוכן השאלה
  • הכנסתי למקרר סיר עם בשר - הסיר היה עדיין חמים למגע (אני לא יודע אם בטמפרטורה של יד סולדת..חמימות קלה כזאת). במקרר הסיר נגע בקופסת תבלינים מבחוץ, וגם בחפיסת שוקולד סגורה (שוקולד מריר שע"פ הרכיבים אינו מכיל חלב אבל כתוב עליו "חלבי"). אני יודע שיש עיקרון של דופן אינה בולעת מחברתה בלא רוטב, אבל במקרר יש לפעמים לחות קלה על דפנות הכלים בגלל הקור. האם זה נחשב מספיק כדי להעביר טעם? אם כן - האם התבלינים נהיו בשריים? ולגבי השוקולד - האם הוא נאסר/אסר את הבשר?

    תודה!
  • תוכן התשובה
  • אין שם בעיה ולא היתה שום בליעת טעם, ויש לפחות שתי סיבות לכך:
    אין מספיק לחות כדי לעביר את הטעם ואפילו אם נגיד שיש לחות אזי הסיר וודאי ירד לתחת ליד סולדת בו עד שנוצרה הלחות.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ו' אב ה'תשע"ו
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות