שאל את הרב » טף

טף

  • תוכן השאלה
  • שלום רציתי לברר לגבי הכשרות של טף ומה
    רמת הנגיעות בתולעים של קמח טף וכיצד יש לנפות אותו במידת הצורך
    כמו כן לחם המיוצר מקמח טף מה ברכתו (ראיתי בלוח הברכות שברכת לחם אתיופי המוציא וזה נשמע לי מאד מוזר)
    תודה רבה מראש
  • תוכן התשובה
  • יש שלושה סוגים שונים של קמח טף. הלבן הוא הנקי בניהם ולכן יש לצרוך דווקא אותו. עם כל זה שהוא הנקי ביותר הוא עדיין נגועה וחייבים לברור אותו. הבעיה היא שחלק גדול מהקמח לא עובר בנפה. ולכן הדרך הטובה ביותר לשימוש בקמח טף היא:
    1. לקנות קמח שנטחן באותו יום או בימים האחרונים. (קמח כזה ניתן להשיג אצל משפחת מאחד הישובים באיזור בנימין, ואם תרצו אנו יכולים להביא לכם את המספר שלהם)
    2. לנפות, ומותר להשתמש בקמח שעובר את הנפה.
    3. את הקמח שלא עובר את הנפה יש לפזר על משטח ולברור אותו בעין.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ד אדר ב' ה'תשע"ו
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות