בשו"ע אורח חיים סי רע"ב סע´ סעיף ו כתוב : יין צמוקים מקדשין עליו, (והוא שיש בהן לחלוחית קצת בלא שרייה) (טור). הטוב ביותר הוא לקחת יין שיש בהם מספיק לחלוחית שאם תלחץ עליהם יצאו מהם נוזל. יש לקחתם ולכתוש אותם ולהניח אותם במים 3 ימים (ויש להקפיד שהמים לא יהיו יותר בכמות מהצימוקים), ומותר לקדש על הנוזל שלהם. ובדעבד בפחות מ3 ימים גם אפשר לברך עליו בורא פרי הגפן ולקדש עליו אבל בתנאי שסוחטים אותם ויוצא מהם נוזל בטעם ייןמיץ ענבים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ג אדר א' ה'תשע"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן