שאל את הרב » כשרות הדסים לבישול

כשרות הדסים לבישול

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה,
    כדי להקל על כאב נאמר לנו כי טוב לבשל הדסים ולשתות את המיץ.
    אם כן, על מה אנו צריכים להקפיד בהדס במידה וקונים אותו ממשתלה או קוטפים ברחוב- ערלה, שמיטה, ניקיונו וכו
    תודה רבה!
  • תוכן התשובה
  • 1. ערלה- אין בעלי הדס בעיה של ערלה כי זה לא פרי. ככתוב בשו"ע יור"ד
    סימן רצד: דיני ערלה, באיזה מקום נוהגת ובשל מי
    סעיף א
    הנוטע עץ מאכל, מונה לו ג´ שנים מעת נטיעתו וכל הפירות שיהיו בו בתוך ג´ שנים אסורין בהנאה לעולם, בין עיקר הפרי בין הגרעינים בין הקליפות, כגון קליפי אגוזים ורמונים, והנץ שלהם והזגין והגרעינין של ענבים והתמד העשוי מהם והפגים והתמרים שאינם מתבשלים והענבים שלקו ואין נגמרים בבישולן, כולם חייבים בערלה ופטורים מרבעי. ויש מי שאוסר תמרים שאינם מתבשלים אף ברבעי.
    2. שביעית- וגם אין בעיה של שביעית כי העלים של ההדס צמחו בשנה זו ולא בשמיטה
    3. חרקים- בענין החרקים עיין
    https://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=332046

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י"א אדר א' ה'תשע"ו
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות