שמעתי בעבר מאיש מקצוע שבלתי אפשרי לנקר את גיד הנשה משוק טלה וגם להשאיר את בשר השוק. (כלומר, הניקור פוגע לגמרי בבשר) בעצם, לפי דבריו אי אפשר באמת לאכול שוק טלה.
יש מנהגים שונים בניקור בשר. מנהג של רוב האשכנזים היא שהם לא יודעים לנקר עגלים קטנים וצאן וכנראה זה המקור של אותו אדם שאמר לך את מה שהוא אמר. אבל לשאר העדות יש מסורות ברורות בנושא זה והם כן יודעים לנקר. שמעתי מאדם שמשפחתו הם "ירושלמס" והם מתלמידי הגר"א שעלו לארץ לפני כ-200 שנה שכשאר הגיעו לירושלים הם קבלו על עמצם את הניקור של הספרדים שהיו אז בארץ- אולם אין לי מקור כתוב שאני לציין אותו בענין זה. גם שמעתי שהרב מרדכי אליהו זצ"ל התיר לאשכנזים לאכול מהניקור של מנקר תימני מפורסם מירושלים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"א טבת ה'תשע"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן