שלום. ראיתי לאחרונה עוף שעל התווית שלו כתוב שנשחט במשחטת עוף ירושלים, בהשגת הרב דב לנדאו. את שם הרב דב לנדא אני מכיר במומחה בכשרות, אך רציתי לשאול האם אתם מכירים את השחיטה שם, ואת נהלי המשחטה? האם כשרות העופות שם היא ברמה גבוהה (אם כן, באיזו רמה הייתם מסווגים אותה - רבנות ברמה טובה, או כמו הבדצי"ם שכתבתם עליהם שזו רמה גבוהה יותר?). שמתי לב ש'עוף ירושלים' לא מופיע ברשימת המומלצים אצלכם (גם לא ההכשר הנ"ל) - זה אומר שרמת הכשרות במשחטה שם אינה טובה מספיק? תודה רבה וחג שמח
במשחיטה זו יש לפחות 5 פסי יצור וכל אחד עם הכשר אחר. ולכן איננו יכולים להתיחס ל"עוף ירושלים" כהכשר אלא כמפעל. לא ראינו את השחיטה של הרב דוב לנדאו כי זו שחיטה חדשה. אני מקווה שנגיע בקרוב לבקר בשחיטה שלו. בכל אופן זה אמור להיות ברמה לפחות של בד"צים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ח תשרי ה'תשע"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן