שאל את הרב » שאלות בבשר וחלב

שאלות בבשר וחלב

  • תוכן השאלה
  • יש לי 3- שאלות
    1-עשיתי טחינה בכלי אחסון בשרי שאינו בן יומו וערבבתי אותה בכף חלבית שאינני יודע אם היתה בת יומה הטחינה היתה מאוד סמיכה הוספתי הרבה לימון ותבלינים וכך ערבבתי השאלה האם הטחינה הפכה לחלבית או בשרית כיוון שהיתה סמיכה ואז הערבוב יחשב כחיתוך בסכין של דבר חריף ( וכן האם הכלים נאסרו וכן מה דין הכלים שבאו במגע עם הטחינה לאחמ"כ)

    2- סיר עם חתיכות עוף ומים שהורתחו על האש ולאחמ"כ כיבו את האש והסיר שהה זמן מסויים על הכיריים על אש כבויה נגעתי במים הם היו חמים אך אינני יודע אם היו בחום של יד סולדת. לאחמ"כ לקחו את הסיר עם תכולתו והניחו בכיור הבשרי ופתחו את הברז ומלאו במים קרים את הסיר כדי לקרר ולשטוף את חתיכות העוף שבסיר וכתוצאה מהמפגש של מי הברז עם המים החמים שבסיר נתזו טיפות על הכיור החלבי הסמוך וכן על כלים פרווה וחלביים שעמדו בסמיכות. שאלתי האם צריך לחשוש שהטיפות שנתזו היו חמות בשיעור של יד סולדת ואסרו את הדברים שפגשו בהם.
    3- טוסטר אובן שיש לו פתחים קטנים לאוורור בצדדיו ועל גבו, שאפו בתוכו טוסט חלבי,ובזמן האפייה עמד על גבו כלי חלבי שבתוכו היה כלי פרווה לא הייתה רטיבות בתוך הכלי החלבי ואף הכלי הפרווה היה יבש. שאלתי האם הכלי הפרווה הפך לחלבי כתוצאה מהאדים שיכלו לצאת מהטוסטר? (לאחר מעשה בדקתי ותוך הכלי החלבי וכן הכלי פרווה נראו יבשים) תודה וסליחה על השאלות הרבות.
  • תוכן התשובה
  • 1. לא. כי צריך שהמאכל יהיה מאד מאד חריף או חמוץ כדאי שתבצר בעיה.
    2. לא, כי המים שזרמו לתוך המים שהיו בסיר (שבלאו הכי אינל יודע האם הם היו חמים) קיררו את המים שהיו בתוך הסיר וכאשר הם עפו החוצה אין כאן אפילו ערוי מכלי ראשון.
    3. לא, כי בכלים יבשים אין העברת טעם.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ז אב ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות