שאל את הרב » חרקים צימוקים

חרקים צימוקים

  • תוכן השאלה
  • שלום

    לעתים יוצא לנו לרכוש מוצרים שבהם מעורב צימוקים באופנים שונים (חלה, עוגה וכדו'). במקרה שאיננו יודעים מה רמת הכשרות, נקודה ההנחה שלנו היא שהצימוקים לא נבדקו כהנחייתכם. רציתי לדעת מה דין המאכל, במקרה שאין יכולת לבדוק צימוקים נוספים מאותו סוג שהתערבב במאכל.
    הנני מכיר את הספק ספיקא במקרה של "עבר ובישל", אך עדיין ראיתי הנחיות שונות בהמשך לפסק זה ועל כן אשמח להבהרת הנושא.
    1. במקרה שהמאכל מותר, האם ההיתר הוא רק בשעת הדחק, או שלכתחילה ניתן לאוכלו גם כשאין לי צורך מיוחד באותו המאכל?
    2. במקרה שהמאכל מותר, האם עלי להתאמץ ולהוציא את הצימוקים או שפשוט ניתן לאוכלו כצורתו?
    3. בהמשך לשאלה 2, במקרה שההוצאה כרוכה בטרחה מרובה, האם ניתן להקל ולאכול את הצימוקים או שאין ברירה ויש להוציא את כולם?

    תודה על התשובה
    אשמח להרחבה עד כמה שניתן
  • תוכן התשובה
  • בכל מוצר שהוא הכשר מהדרין הצימוקים עוברים בדיקה לפני הכנסתם למאכל. וכאשר רמת הכשרות היא נמוכה אז בלאו הכי המוצר אינו מומלץ לשימוש ולא כדאי לצרוך אותו.

    בענין השאלות ההלכתיות המורכבות שכבודו שאל. איני יכול להתיחס באופן ישיר כי המציאות משתשנת מהכשר להכשר ומארץ לארץ, וגם ההתיחסות ההלכתית משתנת בין סוגי המאכלים השונים. לא דומה תערובת של צימוקים בתוך עוגה לצימוקים המונחים על גבי חלה.
    לתשומת לב, חשוב לדעת שכל הצימוקים הנמצאים במוצרים של העדה החרדית והרב לנדאו עוברים בדיקה של משגיח לפני השימוש.



  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ז תמוז ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות