שאל את הרב » כבד ששהה בדם או בתבלין

כבד ששהה בדם או בתבלין

  • תוכן השאלה
  • שלום,
    מה דין כבד ששהה בתוך קופסא אטומה יחד עם דם או עם תבלינים 24 שעות? והאם יש הבדל אם זה היה בקירור או הקפאה?
    תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • בשר ששה בדמו במשך 24 שעות :
    אשכנזים - נאסר ואין לן תקנה
    ספרדים- מותר על ידי צלייה
    כל זה מדין "כבוש"
    עיין שו"ע יור"ד ס"ט:ט"ו

    במידה שהוא היה קפוא: יש בזה שלוש שיטות
    1. מותר כי אין דין "כבוש" במשהו קפוא ולכן אין בעיה.
    2. מותר בדעבד
    3. אסור אף בדעבד

    לכן:
    בכבד הנמכר טרי מניחים אותו במגש מיוחד עם חורים וספוג כך שהכבד לא יושב בתוך הדם שלו.

    בכבד קפוא בגלל החילוקי דעות שיש בסוגיא זו חלק מהמשחיטות לא כותבים עליו "מהדרין".


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ט"ז סיון ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות