חפש באתר
0
0
חפש באתר
הצטרפו לעדכונים ולקבוצות הווצאפ
הצטרפות לקבוצות הווצאפ והרשמה לעדכונים
אימייל
מידע הלכתי
שאל את הרב
סימולטור הכשרות
מאמרים וסקירות
מאמרים ממקורות נוספים
מעבדת כושרות
מידע מהרבנות הראשית
המומלצים שלנו
מוצרים וכשרויות
מסעדות ומלונות
על המומלצים שלנו
מדריכים ועזרים
לוח זמנים בשמיטה
מדריך שאלות למשגיח
מדריך משקאות חריפים
כשרות בחופשה ובצימר
שימוש במכונות קפה ציבוריות
מדריך כשרות לאורח
מדריך תרומות ומעשרות
כשרויות חו"ל
הנחיות להעסקת עובד זר
בדיקת חרקים במזון
מדריך הגעלת כלים
מדריך לשימוש במטבח כהלכה
מדריך כשרות בחו"ל
חיפוש אישורי ייבוא
סרטוני כשרות
פעילות ומשחקים
ייעוץ לאירוע מהדרין
משחקים לילדים
קורסים
סדנאות
ניירות עמדה
חנות הכשרות המקוונת
הוצאה לאור
סיורים
כנסים
כושרות לילדים ולנוער
תרומות לכושרות
אודות כושרות
מי אנחנו - רבני כושרות
אודות כושרות
רבנים ממליצים
עדכונים במדיה
פרסומים בתקשורת
עוד על "כושרות"
צור קשר
שאל את הרב
» כבד ששהה בדם או בתבלין
כבד ששהה בדם או בתבלין
תוכן השאלה
שלום,
מה דין כבד ששהה בתוך קופסא אטומה יחד עם דם או עם תבלינים 24 שעות? והאם יש הבדל אם זה היה בקירור או הקפאה?
תודה רבה
תוכן התשובה
בשר ששה בדמו במשך 24 שעות :
אשכנזים - נאסר ואין לן תקנה
ספרדים- מותר על ידי צלייה
כל זה מדין "כבוש"
עיין שו"ע יור"ד ס"ט:ט"ו
במידה שהוא היה קפוא: יש בזה שלוש שיטות
1. מותר כי אין דין "כבוש" במשהו קפוא ולכן אין בעיה.
2. מותר בדעבד
3. אסור אף בדעבד
לכן:
בכבד הנמכר טרי מניחים אותו במגש מיוחד עם חורים וספוג כך שהכבד לא יושב בתוך הדם שלו.
בכבד קפוא בגלל החילוקי דעות שיש בסוגיא זו חלק מהמשחיטות לא כותבים עליו "מהדרין".
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט"ז סיון ה'תשע"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, ב
קישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו
כאן
© כל הזכויות שמורות לכושרות
בניית אתרים כשרים
המוצר התווסף לעגלה