שאל את הרב » הכנת ריבה

הכנת ריבה

  • תוכן השאלה
  • שלום רב,
    אם ברצוני להכין ריבה מפירות כמו תאנים טריות מעץ בגינה שלי,
    האם ניתן לבדוק אותם ולאחר הבישול ליתר ביטחון לטחון את הריבה?
    באיזה מידה יש לדקדק בבדיקה אם ברצוני לטחון את הריבה בסופו של דבר?
    והאם ניתן לעשות כך גם עם תות עץ?

    תודה רבה!
  • תוכן התשובה
  • תאנים מוחזקות כנגועים ולכן למרות שטוחנים, חייב בדיקה טובה.
    תות עץ (לא מרוסס) - עשינו בדיקה אתמול ולצערינו המצב נשאר כמו שנים קודמות. ולכן לא ניתן להתגבר על החרקים .

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ג אייר ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות