בס"ד שלום. רציתי לשאול לגבי תעודות הכשרות שיש במסעדות וחנויות. שמעתי ממשהו שעבד במסעדה עם תעודת כשרות, שה השגחה שם די "חאפרית" למשל שהעובד הערבי מדליק את האש. ואולי שיש מסעדות בלי תעודה שיותר מקפידים. מה הרב אומר על זה? ועוד שאלה קטנה. האם אתם מכירים את "הכששרות הקהילתית" תודה רבה!!!
שלום וברכה, בישול עכו"ם : אשכנזים- די בהדלקת האש. ספרדים- היהודי צריך לבשל את האוכל ממש. ישנם רבנויות המתירים ברמה של כשרות רגילה לגוי לבשל. זה לא מצוין בתעודה והספרדים צריכים לשאול לפני שאוכלים שם. במידה ויש מקום שהגוי מדליק אז אנו מבקשים להתקשר לרבנות הראשית ולדווח על כך.025313131. אפשר לידע אותנו ואנו נפעל בדרכים שלנו לשיפור המצב או לפרסום העניין כדי שהציבור לא ייכשל.
איננו מכירים את "הכשרות הקהילתית". על פי חוק כל בית עסק שמציג את עצמו ככשר צריך חייב תעודת כשרות של הרבנות. כל תעודה אחרת באה כתוספת בלבד לתעודת הרבנות המקומית.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ג טבת ה'תשע"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן