שאל את הרב » כשרות

כשרות

  • תוכן השאלה
  • שלום
    א-קניתי עוף מחולק עם הלוגרמה בשגחה מהדרין וראיתי שחסר שם הגרון האם זה קורה בתהליך או שיש כאן בעית כשרות
    ב-רכשתי אופה לחם ביתי של חברת גרץ -יצור סיני ושאלתי האם אפשר ישר לעבוד עמו או שיש להכשיר אותו ?וכיצד? הם רושמים שבמהלך היצור חלק מהחלקים של אופה הלחם משומנים מעט וכאשר משתמשים בפעם הראשונה תיתכן פליטה של אדים שאינו מזיק וזה יעלם מהר, הם עוד ממליצים לפני השמוש הראשון לשטוף מספר חלקים במי סבון חמים ולנגב המכסה -במטלית לחה
  • תוכן התשובה
  • שלום,
    א. יש בד"צים שלא משווקים גרון של עוף בגלל הקושי שיש במליחה שלו.
    ב. יש להטביל את הלהב שמערבל את הבצק וגם את הכלי שהלחם נאפה בתוכו, וכל שאר החלקים המתפרקים שבאים במגע עם האוכל. הסיכוי שהשמן הוא מין החי הוא סיכוי קטן ובכל אופן אפשר להפעיל אותו פעם אחת על ריק ובמידה וצריך הכרשה וזה גם יכשיר אותו.
    בברכה,


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ח' כסליו ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות