שלום, מאז שקראתי בעיתון "פנימה" על התופעה של צרירות דם, נבהלתי וכמה פעמים הסרתי מקומות שהיו נדמים לי ככאלה, על אף שכתבתם שבבד"צים לכאורה אין בעיה. אנחנו אוכלים שחיטת חב"ד (עוף אנ"ש או הרב הבלין). כעת ראיתי שבאתר כתוב שלעתים זה מטריף את כל העוף... הצילו! האם עכשיו נתחיל ללכת לרב עם עופות ביד כמו בימי השטעטל?! האם אפשר אולי לפרט יותר ועם יותר תמונות, איך יודעים מתי צריך להסיר ומתי לשאול רב? באחת הפעמים שחתכתי את החלק הכהה, ראיתי בתוכו כמו דם קרוש. האם זה מה שתמיד אמור להיראות כשזה דם צרור?
שלום, https://www.kosharot.co.il/search.asp?text=%F6%F8%E9%F8 עיין כאן בשני מאמרים על הנושא. האמת היא, ולא נעים לומר כך, אבל הכשרות בימי השטעטל הייתה הרבה יותר פשוטה מהיום. מקווה שהמאמרים האלו יספיק לברר את הנושא. אבל באמת שבתחילה אין ברירה אלא ללכת לרב עם כל שאלה. ואחרי שאתה כבר יודע מה הוא צבע ומקום של דם צרור ומה הוא צבע ומיקום של כתם בלבד תוכל לפסוק לעצמך. בברכה,
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ח' כסליו ה'תשע"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן