שאל את הרב » דם בחלקי עוף

דם בחלקי עוף

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    קניתי כרעיים ושוקיים של עוף בכשרות מהודרת!
    ראיתי שבכרעיים ואף בשוקיים יש חלקים אדומים כהים .
    שטפתי במים טוב כמה פעמים הסרתי חלק מהחלקים האדומים וראיתי מעט דם ושטפתי שוב במים ובמים רותחים
    חלקי העוף הוכנסו למרק עם טיגון לפני
    האם מבחינה הלכתית מותר לי לאכול ממרק זה.אשמח לתשובה מפורטת להבנת הנושא
  • תוכן התשובה
  • שלום,
    https://www.kosharot.co.il/search.asp?text=%F6%F8%E9%F8
    יש כאן שתי תשובות מפורטות על הנושא.
    איני יכול לתת תשובה בעניין המקרה הספציפי שלכם , כיון שלא ראיתי את הצבע של הכתמים. וממה שכתבתם נראה לומר שהכל מותר כי במידה ונשאר דם מידתו הייתה כמות מאד מעוטת והתבטל ב60.
    בפעם הבא(בע"ה שלא יקרה חלילה!) יש להסיר את כל המקום של הכתם ולשטוף במים. ולא במים חמים וודאי לא במים רותחים כי מים רותחים מבליעים את הדם בתוך הבשר.
    בברכה,


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ח' כסליו ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות