שאל את הרב » קמח חרובים וברכת קטיף

קמח חרובים וברכת קטיף

  • תוכן השאלה
  • שלום,
    יש לי 2 שאלות:
    1 קמח חרובים
    זו אבקת חרובים אורגנית
    קניתי בניצת הדובדבן ורשום על זה
    "יש לנפות לםני השימוש"
    האמנם יש לנפות? הרי הכל טחון שם?
    ואם כן - באיזו נפה?


    2 לא הצלחתי לברר ולהבין האם ירקות ללא חרקים חרקים
    של "ברכת קטיף" הם כמו חסלט
    ומותרים לאכילה?
  • תוכן התשובה
  • שלום רב,
    גם קמח הוא טחון וצריך לנפות אותו, אך כאן אין צורך לנפות. ניתן לפזר אותו על כף היד ולהסתכל או לפזר אותו על צלחת בצבע כתום או תכלת.

    http://upload.kipa.co.il/media-upload/kosharut/17823568-5202014.PDF

    בברכה,


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ו חשון ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות