שלום! אשמח אם תוכלו לענות לי על :השאלות הללו 1. מהו ההבדל בין הכשר הבדץ לבין הכשר רבנות ? האם הרבנות מקפידה פחות בנושאים הלכתיים שבהם ניתן להקל? 2.האם ישנו חשש שמוצר חלב שלא קיבל הכשר בד''ץ או מהדרין (כגון חמאת תנובה וחלב תנובה טרהיוטבתהוכו') הוא מוצר שנעשה מחלב שנחלב בשבת? במידה והחלב אכן נחלב בשבת לצרכן מותר לשתות אותו? 3. האם יש הבדל ממשי בהשגחה ובהקפדה על הלכות כשרות המזון במוצרי חלב בהכשר הבד''ץ לעומת רבנות ?
1.יש בהחלט הבדלים מהותיים בין רמות השגחה שונות. וגם בין הבד"צים השונים יש הבדלים ברמת הכשרות. כמו כן ברבנות יש רמת מהדרין ורמת כשרות רגילה. וגם שם יש הבדלים. למשל יש רבנויות שמתירות לגוי לבשל (אחרי הדלקה על ידי ישראל כשיטת הרמ"א) בכשרות רגילה ויש שמצריכים בישול ישראל לשיטת השו"ע גם בכשרות רגילה. אבל לסיכום לא ניתן לכתוב כאן את כל ההבדלים בין אלו לאלו. מי שרוצה להינצל מכל ספק יעיין בדף הבית של האתר ב"מומלצים שלנו" https://www.kosharot.co.il/food.asp
2. חליבה בשבת בצורה אסורה היא רק אחת הסיבות למתן כשרות רגילה על מוצרי חלב. עיין באתר "רב תנובה" להסבר מורחב על רמות כשרות שונות של מוצרי חלב. http://www.kashrut-tnuva.co.il/