שאל את הרב » מדחום שוקולד

מדחום שוקולד

  • תוכן השאלה
  • שלום רב,
    האם מד חום לשוקולד (שמדדתי בו שוקולד חלבי בטמפ' של איזור 48 מעלות) הופך שוקולד פרווה בחום דומה לחלבי? האם תלוי האם בן יומו? בתודה רבה
  • תוכן התשובה

  • שלום רב,
    התשובה מורכבת ממספר מקרים:
    יש העברת טעם רק ביד סולדת בו ובכלי ראשון שהוא הכלי העומד על גבי האש או שעמד על האש והורד מהאש.
    מקובל בהרבה פוסקים שיד סולדת בו הוא בערך 45 מעלות ויש שאומרים שהוא יותר מזה.
    לכן אם התנאים הללו התקיימו אז המדחום נהפך לחלבי.
    אם עברו 24 שעות מאז שהמדחום הושם בתוך השוקולד החלבי אז הוא חוזר להיות פרווה ובמידה והוא נקי לגמרי הוא לא ישפיע על השוקולד הפרווה. וזה ניתן לעשות אף לכתחילה לשיטת הפוסקים הספרדים אבל רק בדיעבד לשיטת האשכנזים.
    אולם וודאי שנכון וראוי וכדאי מאד לעשות כך כדי למנוע תקלות, לרכוש מדחום נוסף, כך שיהיה אחד לחלבי ואחד לפרווה.
    ניתן גם להכשיר את המדחום:
    אם הוא לא בן יומו- על ידי הכנסתו למים רותחים.
    אם הוא בן יומו- על ידי הכנסתו למים רותחים עם סבון.

    בברכה,

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י' אב ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות