שלום וחודש טוב! חתכתי בצל על קרש פרווה בסכין חלבית והכנסתי אותו לתוך סיר בשרי שאינו בין יומו שהתחיל להתחמם אך לא היה חם. וכראיתי את הסכין והבנתי שהתבלבלתי בצבע מיד הוצאתי את הבצל שלא היה חם מהסיר. מה דין הסכין, קרש החיתוך והסיר? תודה רבה! תזכו למצוות
שלום רב, יש מחמירים ויש מקילים בדין הקרש. בדרך כלל סכין חלבית אינו באמת חלבית כי לא חותכים איתו חלב בחום של יד סולדת. ולכן הבצל לא נהפף לחלבי, וגם לא השפיע על הקרש. ומכיון שהבצל כלל לא התחמם בסיר, נראה שהכל מותר ולא צריך להכשיר אף אחד מהכלים. אבל במידה שאחת ההשערות שלנו לגבי מצב הכלים אינו נכון- תתקשרו למוקד הטלפוני לקבלת מענה אנושי. בברכה,
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט' תמוז ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן