שאל את הרב » כשרות כלי שבושל בו מאכל חריף

כשרות כלי שבושל בו מאכל חריף

  • תוכן השאלה
  • בצל (חריף) שנחתך בקרש חיתוך בשרי עם סכין בשרית, וטוגן במחבת חלבית.
    מה דין המחבת במקרה שהוסיפו על הבצל חלב ומה הדין במקרה שלא הוסיפו.
  • תוכן התשובה
  • תשובה
    חסרים פרטי המעשה. ולכן קשה לדון בשאלה. התשובה תלויה בכמה דברים:
    האם לספרדים או לאשכנזים?
    ואם לספרדים- האם לשיטת מר"ן (שהרב עובדיה יוסף פוסק כמותו) או לשיטת כף החיים (שהרב מרדכי אליהו פוסק כמותו)
    האם הסכין היתה בת יומא(שחתכו בה בשר חם ב24 שעות האחרונות) או לאו.
    כנ"ל למחבת?
    אני מציע לנסות למצוא את התשובה בסימולטור כשרות
    https://www.kosharot.co.il/simulator/Saqqittaujaq1.HTM


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ז סיון ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות