שאל את הרב » עדשים ירוקים לבדיקה

עדשים ירוקים לבדיקה

  • תוכן השאלה
  • שלום רב.
    כאשר אני מכינה עדשים ירוקים, חומוסים, וכן שיבולת שועל, אני נוהגת להשרות את הקטנית במים ומחפשת אם יש חרקים שצפים על פני המים. לאחר מכן אני מעבירה חופן של הקטנית על כף ידי, וכך בודקת.
    האם אני נוהגת באופן הנכון?
    אינני משתמשת בשקית ואקום, האם יש להחמיר?
    בברכה, אורית חנה
  • תוכן התשובה
  • הכל כתוב באתר, באגף ההלכה, בחרקים במזון https://www.kosharot.co.il/all_hadracha.asp?cat=3408
    ובאופן מפורט ב:
    1.מצגת על ברירת שיבולת שועל
    https://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=55348
    2.עדשים - לקנות הכשר טוב ולברור בניהם על יבש, אין צורך להשרות
    3. חומוס- https://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=41719

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ח אייר ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות