שאל את הרב » ניפוי קמח מלא מאפיית מצות

ניפוי קמח מלא מאפיית מצות

  • תוכן השאלה
  • שלום הרב.
    הכנתי בצק ולחמניות מקמח מלא שנשאר מאפיית מצות לפני פסח, ושכחתי לנפות את הקמח. מכיוון שהקמח נקנה לאפיית המצות לפני פסח הוא כנראה נטחן כשבוע לפני פסח, ובבית שלי הוא נשמר במקפיא. השק של הקמח לאפיית המצות היה של 30 קילו, וניפו 10 קילו, והכל היה נקי, כך שיש גם בדיקה מדגמית של הקמח. האם מותר עכשיו להשתמש עם הבצק והלחמניות, או שצריך לזרוק אותם? תודה רבה.
  • תוכן התשובה
  • תשובה
    לא הבנתי כמה זמן הקמח היה מחוץ למקררמקפיא. ולכן אענה באופן כללי: אם הקמח היה מחוץ למקרר 24 שעות אז צריך לנפות אותו. ויש אומרים 48 שעות.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ' אייר ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות