בס"ד שלום רציתי לשאול לגבי כשרות הבדץ פלייש שנמצאת בהמלצתכם. מנסיוני בעבודה במשחטה ראיתי שהרוב המוחלט של הזנבות של העופות עם דם צרור ולכן חותכים אותם ואמנם ראיתי שבכרעיים של פלייש יש את הזנב האם זה לא דם צרור? וכן שמעתי שאינם קורעים את גב העוף במליחה כנדרש בנהלי הרה"ר להכשר גלאט. אם כן כיצד בכל זאת מוגדרים כבדץ? תודה רבה!
אמת ונכון הוא ש"פלייש מופיע ברשימה של הבד"צים למיניהם, ואנו שמחים על ההערה הצודקת. אמנם לא כתוב שם "בד"ץ פלייש". ובכלל השם בד"ץ הוא שם כללי לכל 3 יהודים שרוצים להקים בית דין או הכשר. והאמת היא שיש בד"צים בחו"ל שמתירים חלב נוכרי, חדש, ובישולי נוכרי והם עדיין קוראים לעצמם בד"ץ. כך שהשם בד"ץ בעצם לא מעיד על רמת כשרות מסוימת. ובכל אופן לגופם של דברים. זה נכון ש"פלייש" אינם עושים את כל מה שעושים הבד"צים האחרים המוזכרים ברשימת המומליצם. אבל מה שמאד יחודי ב"פלייש" הוא שהם טוענים שהם עושים על פי מה שדרוש באמת בהלכה ולא עושים דברים שהם מעבר לנדרש ושמאד מייקר את מכיר העוף. ויש להם גם הסבר מפורט מדוע הם מבצעים פעולות מסוימות בהכשר העוף ופעולות אחרות הם לא עושים. ואפשר לקרוא כאן באתר את החוברת שהם הוציאו ולהחליט האם ברצונך לצרוך "פלייש" או לא. https://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=41605 https://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=59572 https://www.kosharot.co.il/show_bama.asp?id=52790
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ג אייר ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן