שלום לגבי בשר(100% לא מעובד) חלק בית יוסף בהכשר הרבנות הראשית : א. אני נוהג לצרוך בשר בהכשרים מהודרים כגון פלייש,מחפוד, רובין וכדו' , האם רמת ההשגחה בבשר חלק רבנות היא טובה כמו הבדצים הטובים? ב.כאשר מצויין על הבשר הנ"ל כשר לפסח , האם הכשרות היא ללא חשש קטניות? ג.ברשת יינות ביתן ההכשר של הבשר הטרי והמיושן בקצבייה הוא חלק רבנות, האם פה המצב זהה לבשר קפוא חו"ל שהוזכר לעיל מבחינת כשרות וקטניות.?
1. לא 2. בשר קפוא מחו"ל הוא ללא חשש קטניות. אולם יש חותמת ע"ג הבשר שכתוב "חלק" על הנוהגים לא לאכול קטניות להסיר לפני הבישול. 3. מדובר בבשר מעובד עם הכשר רבנות מקומית שמוכנסים בו חומרי עיבוד שונים, יש לברר עם המשגיח במפעל.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ו' ניסן ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן