שאל את הרב » כשרות פלייש ou.

כשרות פלייש ou.

  • תוכן השאלה
  • בהתאם להמלצתכם באתר,קניתי עוף בכשרות פלייש. להפתעתי כאשר פתחתי את העוף הגב לא היה פתוח. אני מקפידה לקנות עופות רק בכשרות מהודרת ותמיד הגב פתוח האם זה לא אחד ממאפיני הכשרות המוהדרת?
  • תוכן התשובה
  • שלום

    מצרף לך מתוך מאמרו של הרב כ"ץ בנושא.

    העופות הללו ברשימת המומלצים שלנו.

    "הבד"צים חוששים שלא ניתן למלוח בצורה מושלמת את העוף מבפנים, אלא לאחר פתיחת הגב. לכן הצרכן יכול לשים לב שלא נמכר עוף שלם עם הכשר בד"ץ, אלא כאשר כל הגב חתוך והעוף פתוח כולו. לא כן בעוף עם הכשר הרבנות, שנמכר שלם וסגור לגמרי, כי נוהלי הרבנות הם לפי השיטה שגם כאשר אין פותחים את העוף לגמרי, עדיין ניתן למלוח את העוף גם מבפנים בצורת מספקת, על ידי שפיכת כמות גדולה של מלח דרך פתח באזור הצוואר של העוף, לתוך הצד הפנימי שלו.

    יש עוד כמה סיבות שבגללן בדצי"ם מחמירים, ופותחים את הגב: סיבה אחת, כדי לבדוק צרירות דם בחלל הבטן. סיבה שנייה, כדי לראות שנשאבו החוצה כל האיברים הפנימיים, כגון כליות, לב וכבד, שכן אסור למלוח את העוף כאשר עדיין הם בתוכו.

    וכך כתוב גם בבא"ח (ש"ש, פרשת אחרי מות סעיף א):

    וכן יזהר לקרוע העופות מצד אחד כולו או רובו ולא כאותם שנוהגים לעשות רק נקב קטן בעוף כדי להוציא הבני מעיים ומולחין כי אלו אינם יכולים למלוח יפה מבפנים.

    הוראת הרבנות הראשית בספר נוהלי הכשרות (עמ´ 17) היא:

    אין להכשיר עוף לפני הוצאת הריאות, הלב ושאר חלקי פנים, ע"י וואקום, ושטיפתו מדם שעליו.

    יש להקפיד על מליחה מלאה של העופות מבפנים ומבחוץ כדין.

    ב´חלק´ יפתחו את העופות מגבם לפני השריה.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ח אדר ב' ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות