רציתי להכין עוגה עם פרג. שאלתי האם יש חשש תולעים בפרג שקונים ?אם כן האם ניתן לבדוק? איפה אפשר לקנות ללא חשש. ואם אני רוצה פרג טחון במקום האם זה אפשרי בגלל הבדיקה.
גרגירים – בדרך כלל נקיים. צורת הברירה: משטחים על גבי מגש את הגרגרים ומתבוננים בין הגרגרים שאין נגיעות.
אבקה - כמעט תמיד נקי. יש להתבונן קצת בזמן פתיחת השקית או הצנצנת ושפיכת האבקה לתוך התבשיל. נגיעות נוצרת בדך כלל בגלל אחסון לא נאות, כגון: במקום חם או חשוף לשמש או בשקית פתוחה. לכן, יש להקפיד שהאחסון יהיה בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.
ולכן תהיהי רגועה. הוא לא דבר שקשה לבודקו.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט"ז אדר ב' ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן