הלכה למעשה. הדונג עשוי מהפרשה של חרק בשם שלאק. יש פוסקים המתירים את שימוש בו (שו"ת אגרות משה יור"ד חלק ב, ס´ כ"ד, שו"ת מנחת יצחק חלק י:ס´, ס"ה) ויש שאוסרים (דעת הגרי"ש אלישיב המובא ב"תהודת כשרות" גליון 21-22 עמ´ 47) . לדעתינו אין לאכלו. ולכן יש לגרד את החלק החיצוני של הקליפה ואפשר להשתמש בחלק היותר פנימי. והמקל יש לו על מי לסמוך
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט"ז אדר ב' ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן