שלום, ההנחה המקובלת בציבור היא ששוקולד בעטיפה אדומה הוא חלבי ושוקולד בעטיפה חומה הוא מריר וכשרותו פרווה. הופתעתי לגלות שיש שוקולד מריר בעטיפה חומה, אבל חלבי! אנחנו נכשלנו בשל כך באכילת בשר וחלב, ואולי יש עוד צרכנים שנכשלנו. אשמח לקבל את תגובתכם
אניני יודע מה "מקובל" ומה לא מקובל. הטוב ביותר הוא לקרוא את העטיפה כולל חומרי הגלם. פעמים שכתוב פרווה ומיוצר על פס ייצור שמוכשר מחלבי ועוד כיתובים אחרים. אני סמוך ובטוח שלא נכשלתם באכילת בשר וחלב. ובכל אופן אם לדעתך הכיתוב אינו מספיק ברור אז תכתוב מכתב לרב החברה עם העתק לרבנות הראשית.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ו שבט ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן