קיבלתי במייל עדכון מכושרות שיש להוציא את הדם הצרור, למרות שהעוף נקנה לאחר הכשרה . רציתי לדעת האם זה קיים גם בכשרויות מהדרים של בדצים מעולים? האם גם שם צריך לבדוק ולהוציא את גושי הדם?
1. בבד"צים יש משגיחים שעבודתם היא לחפש צרירות דם בעוף. כאשר נמצאת צרירות דם המשגיח עושה אחת משתי פעולות. או שהוא מעביר את העוף לכשרות של רבנות (מהדרין) או שהוא עושה חתך עמוק בתוך המקום שנצרר שם הדם. ואז הדם נפלט החוצה בזמן המליחה. 2. במידה נמצאים כלי דם יש להוציאם.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"א טבת ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן