בוקר טוב, שתי שאלות: 1. האם עלים של חסלט ודומיהם באמת צריכים השריה בסבון ככתוב על השקית? 2. יש שגורסים שבימות החורף אין צריך להקפיד על גידול שכזה, ואפשר לאכול כרובית, כרוב וכדומה היות ובחורף הם לא נגועים. מה דעתכם?
בבדיקות שאנו עורכים במעבדת החרקים של כושרות עולה שכמעט תמיד יש חרקים על ריקות העלים של החברות המפוקחות. וגם שבוע שעבר ערכנו בדיקות ונמצאו חרקים בכל סוגי הירקות שבדקנו. אמנם על פי התקן של הרה"ר מותר לשווק ירקות ללא חרקים עם חרקים אבל בכמות קטנה וסוג של חרק שיורד בקלות אחרי שריה במי סבון 3 דקות ושטיפה יסודית. ולכן צריך להקפיד במאוד במאד לצבע את ההוראות הכתובות על גבי השקית. יתכן שבחודשי החורף של טבת שבט, ואדר הכרובית וברוקולי יהיו נקיים-כמובן לאחר פירוק הגיבולים, שריה במי סבון ושטיפה חזקה תחת זרם מים. ויתכן גם שלא!!! ולכן מי שרוצה לאוכל צריך לעשות את כל הפעולות שכתבנו ולאחר מכן גם לערוך בדיקה מדוקדקת של הירק. ומכיון שכמעט כל האנשים אינם בקיים בבדיקה היא הופכת להיות לא מעשית.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ו' טבת ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן