שאל את הרב » מעוניין בעיקר הדין בלבד

מעוניין בעיקר הדין בלבד

  • תוכן השאלה
  • אני מרוקאי מעוניין בעיקר הדין בלבד - ללא הידורים וחומרות מיותרים.
    לפי מה שראיתי באתר שלכם - יש רק מהדרין
    היכן אוכל למצוא רשימה של מה לקנות תודה
  • תוכן התשובה
  • זו שאלה חשובה ויהיה מאד קשה לענות עליה כי היא חורזת הרבה מאד הלכות בשו"ע.
    אנסה לתת כיון של תשובה דרך דוגמא.
    אתם יהודי יוצא מרוקו שרוצה לאכול כבד בקר במסעדה.
    1. בישולי גוים- ספרדים פסקו שהיהודי צריך לצלות אותו ולא מספיק שהיהודי ידליק את האש הגוי יצלה אותו.
    2. בשר חלק- באופן כללי ספרדים נהגו לאכול רק בשר חלק כפסיקת השו"ע. אמנם יש בין יהודי מרוקו שאכלו גם בשר כשר אך לא חלק.
    3. כלי צלייה של בשר שלא עבר הכשרה על ידי מליחה - הרמ"א (פוסק של האשכנזים בשו"ע) פסק שכצולים בשר שלא עבר הכשרה על ידי מליחה, הרשת שצולים עליו בולעת את הדם החם שמטפטף ממנו והרשת נטרפת. ומותר להשתמש בה אך ורק לצליית בשר לא מוכשר (בדרך כלל רק כבד ולבבות ניתן לקנות לא מוכשר). מר"ן השו"ע פסק שהכלים לא נטרפים כי החום של האש מפליט את טעם הדם מהרשת. ולכן אשכנזים צריכים כלים מיוחדים לכבד ולבבות ואסור לצלות עליהם שום בשר אחר וגם לא לחמם עליהם פיתות וכו´. בהלכה זו חלק מהמרוקאים נהגו כפסק השו"ע וחלק כפסק הרמ"א.
    לדוגמא ולמעשה- כמעט ולא ניתן למצוא סטקייה שיהודים עובדים על הגריל. ולכן אפילו אם אתה מרוקאי שמקל לאכול בשר כשר ולא בשר חלק, וגם מקל בכלי הצלייה שהם לא נטרפים: אתה עדיין לא יכול לאכול בסטקייה בכשרות רגילה בגלל בישולי העכו"ם שיש שם.
    בתשובתנו זו רצינו להמחיש את המורכבות שיש בעולם הכשרות. ולכן ב"מומלצים שלנו" ישנם רק מוצרים ובתי עסק שהם מתאימים לכולם.
    כל שאלה פרטנית תתקבל בשמחה וננסה להתייחס אליה בהקדם ובכבוד הראוי.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ו חשון ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות