שלום וברכה, אשמח אם תוכלו לעזור לי כמה שאלות בענייני כשרות: א. דין דגני בוקר עליהם כשרות פריז מצוין כחלבי (לאוכלי א. חלב עכו"ם) אך אין ברכיבים שום זכר לחלב (רק באזהרת אלרגנים). ב. במאמרכם על כשרויות עופות (בקובץ "אמונת עתיך", עמ' 155) צוין לגבי צרירת דם שמספיק להוריד המקום שבו צרירת הדם, אך בשו"ע עצמו (יו"ד סז, ד) נשמע שצריך למלוח. מה הדין? ג. האם יש פוסקים המקלים לעניין חטיף צ'יפס (כגון פרינגלס) מצד בישולי עכו"ם? אודה על תשובותיכם, וברכות על הקובץ הנהדר והחשוב.
א. ברבנות הראשית יש מפרט של הרכיבים. כדאי לדבר איתם.
ב. השו"ע דיבר לפני המליחה. העופות שמגיעים אלינו הם אחרי המליחה
ג. בישולי עכו"ם שייך רק כאשר במוצר מתקיימים שני תנאים - עולה על שולחן מלכים וגם לא נאכל חי, כלומר לא מבושל. יש בכך מחלוקת הפוסקים, הרה"ג הרב מרדכי אליהו זצ"ל סבר שתפוצ´פס עולה על שולחן מלכים. יש פוסקים שלא סוברים כך. ומחלוקת גם לגבי טחינה. גם כאן הוא סבר שיש בזה איסור של בישולי גוים אבל הרה"ג הרב עובדיה יוסף סבר שטחינה אינה כלולה במאכלים השייכים לאיסורי בישולי גוים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט' אלול ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן