שלום רב, בזמן האחרון יש "טרנד" של בישול מולקולרי. זהו בישול בדרכים לא קונבנציונליות, הכולל שימוש בחומרים כימיים מסוימים. רציתי לדעת האם יש חומרים אלו צריכים השגחה כלשהי. מדובר ברכיבים כגון: Agar-agar Calcium Lactate Sodium Alginate Soy Lecithin Xanthan Gum
מבחינת כשרות לא ניתן לומר שבישול מולקולרי הוא שונה מבישול באופן קונבנציונלי. הכשרות תלויה ב:
חומרי הגלם
הכלים
האדם המבשל.
ולכן צריך לבדוק כל דבר לגופו של ענין.
בענין חומרי הגלם שציינת:
Agar-agar- אינו סוג של ג'לטין כי ההגדרה של גלטין היא- שהוא עשוי מין החי, והוא אינו עשוי מין החי אלא מין הצומח (-סוג של אצת ים בשם Gracilaria ) ולכן הוא מכונה GELATIN SUBSTITUTE
כלומר תחליף לג'לטין. אין בעיה של כשרות מצד חומר הגלם שיש בו . ולכן הרבה גופי כשרות מקבלים אותו מכל העולם בלי פיקוח כשרות.
Calcium Lactate- מכונה E-327. הCACIUM שיש בו יכול להיות עשוי מפירות ים . הLACTATE ACID שיש בו יכול להיות עשוי מחלב לכן אין להשתמש בו בלא כשרות מוסמכת.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט' אלול ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן