שאל את הרב » בצל בסומאק

בצל בסומאק

  • תוכן השאלה
  • מה דינו של בצל חתוך/ פרוס שתובל במעט סומאק ורוצים לשומרו במקרר לשימוש למחרת היום. האם מותר?
    תודה!
  • תוכן התשובה
  • עיין בכף החיים יור"ד קט"ז


    ס"ק צ"ב´ - חמשה דברים העושה אותם מתחייב בנפשו ודמו

    בראשו האוכל מום קלוף ובצל קלוף וביצה

    קלופה והשותה משקין מזוגין שעבר עליהן הלילה (אכולהו

    קאי אשום ובצל ומשקין. רש״י) והלן בביה״ק והנופל

    צפרניו וזורקן לרה״ר והמקיז דם ומשמש מימתו. האוכל שום

    קלוף וכו׳ אע״ג דמנחי .בסילתא ומציירי וחתימי ר״ר

    שורה עליהן. ולא אמרן דלא שייר בהן עיקרן או קליפתן

    אבל שייר בהן עיקרן או קליפתן לית לן בה. והשותה

    משקין מזוגין שעבר עליהן הלילה והוא שלנו בכלי מתכות

    וכלי נתר ככלי מתכות.דמו. נדה י״ז ע״א. והא דאין אנו

    נזהרין בזה שכמה.פעמים אנו עושין זלאפ״ה. של ירקות

    או של קשואין וכותשין שום ומניחין בה ועובר עליהן הלילה

    וכן כובשין ירקות ומניחין בהן ראשי שומין קלופים ותשאר

    כמה חדשים י״ל כיון שאינם מונחים לבדם אלא מעורבין עם

    חומץ וירקות לית לן בה. ועוד י״ל שסמכו בזה על רש״ל

    שכתב ביש״ש פכ״ה סי׳ י״ב שכל מה שהזהירו משוס ר״ר

    כולם לא שכיחי האידנא כמו זוגות וכו׳ יעו״ש. זב״צ

    או׳ ס״א. וע״ע בשו״ת יביע אומר ח״ב (חיו״ד סי׳)


    נראה ממה שכתב כף החיים שנתינת תבלין סומאק מספיק להתיר את הבצל




  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ג אב ה'תשע"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות