שמתי לך שבדרך כלל מתחת לכשרות של תבלינים כתוב - יש לברור לפני השימוש וכך גם באגוזים שקדים וכ'ו, מרוסקים וטחונים... אם כך, לשם מה הכשרות? האם באמת צריך לברור? ואם כן כיצד??
אבל גם לאחר טחינת התבלין במידה שהיו ביצי החרקים, לא כולן תמיד נטחנות. אמנם הם מתבטלים ב60 ומותר לאכול את התבלין. אבל הן יכולות להתפתח ויתכן שאחרי זמן מה, למרות שקנית תבלין נקי, תמצא את התבלין מתולע. בפרט שפעמים שהתבלין יוצא מהמפעל הרבה זמן לאחר שטחנו אותו. וגם בבית שלנו פעמים הוא יושב אצלנו במדף בבית חודשים ושנים. ולכן הם כותבים שצריך לברור לפני השימוש.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ו אב ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן