שאלתך חשובה מאד אבל חורזת סימנים שלמים בשו"ע הבאים לידי ביטוי בפרטים רבים מאוד, לכן לא ניתן להתייחס בפירוט לכל חלקי השאלה.
באופן כלל כמעט כל ההכשרים בחו"ל עומדים בסטנדרטים של רמת כשרות מאד פשוטה ונמוכה. למשל אין כמעט הקפדה על איסור חדש, בישולי עכו"ם, חלב (ניגר) עכו"ם. חרקים במזון וכו´. כמעט בכל המקרים רמת הכשרות הפשוטה ביותר שיש בארץ היא יותר גבוהה מכל מה שיש בחו"ל, פרט למספר מועט של הכשרים שהם רמה גבוהה יחסית.
כל מוצר שאוכלים צריך להיות עם ציון כשרות. יש מקומות בעולם שלא מציינים זאת מסיבות שונות כגון חשש לאנטישמיות, במקום כזה יש לשאול רב אורתודוקסי מוסמך ומבין בכשרות. וכמובן שיש להגיד לו מה רמת הכשרות שאתה שומר ואם אתה ספרדי או אשכנזי וכו´.
לדוגמא:
בשר חלק או כשר.
חלב גוי(בארץ לא נהגו לאכול ובחו"ל חלק כן נהגו לאכול).
אבקת, רכיבי וחלבוני חלב גויים.
בישול ישראל ע"פ מר"ן או ע"פ הרמ"א (שמסתפק בהדלקה האש בלבד).
חברות גדולות מיצרים את מוצריהם במפעלים הפרוסים בכל העולם. לא כל נהלי הייצור הם זהים בכל המפעלים. יתכן מוצר שהינו כשר בייצור מסוים בארץ מסוימת ובמקום אחר הוא לא כשר. הרבנות פרסמה וממשיכה לפרסם מוצרים שבמקום אחד הם כשרים ובמקום אחר או שהם פשוט ממש עשויים מחומרי גלם לא כשרים או שהם עשויים על פס יצור של מוצרים לא כשרים ופס היצור לא הוכשר או שבאותו מקום ידועים לנו ולכן לא ניתן לומר שהוא כשר.
נושא שוקלדים ללא כשרות הינו מורכב ומסובך.
יש לשים לב באיזה מוצר בדיוק מדובר, וכן מהי רמת הכשרות.
© כל הזכויות שמורות לכושרות