שלום! יש לי בקמח חרקים קטנים שחורים, ראיתי אותם בעיקר על האריזה וקצת בתוך הקמח. ניסיתי לנפות את הקמח (עם נפת משי) ונראה לי שהם לא עברו אבל אולי נתקעו בחורים. האם הניפוי מועיל? (יש לי 3 חבילות נגועות) בדקתי בארון וראיתי את אותם חרקים גם בסוכר ובמלח.
2.לנקות את האריזות שלהם היטב היטב עם סמרטוט לח או מגבון.
3.לנקות היטב את הארון
4.לרסס חומר נגד חרקים בארון
5.לסגור את הארון לכמה ימים
6.לפתוח את הארון לעבור עליו שוב עם סמרטוט לח או מגבון.
7. לאחר מכן להכניס את המצרכים בחזרה לתוך הארון
ב. יתכן שחרקים יכולים עדיין לעבור דרך הנפה ולכן במציאות כזאת אנו מדריכים להקפיא לכמה ימים את הקמח ואחר כך לנפות כך שבמידה שהיה שם חרק הוא ימות ולא ינסה להשחיל את עצמו דרך החורים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט"ו תמוז ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן